İSTANBUL / MALTEPE - ŞEHİT BURHAN ÖNER İLKOKULU

Tarihçe

Okulumuz 15 Temmuz hain darbe girişimi sonucu el konulan ve dönüştürülen okullar arasında,  2016 yılında ilkokul olarak dönüştürülmüştür.

Daha önce bina, Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu olarak hizmet vermekte iken, Zümrütevler mahallesindeki ilkokul derslik ihtiyacını karşılamak amacı ile açılmıştır.

2016 yılında bölgede bulunan İsmet İnönü İlkokulu öğretmenlerinin norm kadro fazlaları ve öğrencilerinin bir kısmı ile 17 ögretmen, 360 öğrenci, 1 idareci ve 3 çalışan ile açıldı.

26 derslik, 3 anasınıfı , 2 özel eğitim sınıfı, konferans salonu, Medeniyet Üniversitesi ile beraber yürütülen “akıl oyunları” sınıfı, 100 kişilik yemekhanesi,  öğretmenler odası ve 4 idari odası ile beraber, “Beyaz Bayrak”  temiz okul,Hijen Okul, her okulun bir yetim kardeşi var, veli akademileri,  “sıfır atık” , projelerine etkin bir şekilde katılmış, halen 1 müdür, 1 müdür yardımcısı, 35 öğretmeni, 3 ders karşılığı ücretli öğretmeni, 4 yardımcı personeli, 563 öğrencisi ile, eğitim ve öğretime devam etmektedir.

Yayın: 29.06.2021 - Güncelleme: 02.04.2024 19:58 - Görüntülenme: 425